KAHRAMANMARAŞ / TÜRKOĞLU - Yeşilyöre Ortaokulu

Mrt

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma töreni gerçekleştirildi.

Mrt

Okulumuz öğretmenleri ile 26 Şubat - 8 Mart tarihleri arasında veli ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Okul veli ilişkilerini geliştirerek başarıyı olumsuz etkileyecek faktörleri yerinde tespit ederek gerekli önlemleri almak, çesitli sebeplerle okula gelemeyen aileleri evinde ziyaret ederek bilgilendirmek, yapılan duyuruların yerine (Ailelere) ulaşıp ulaşmadığını tespit etmek, öğrenci devamsızlıklarını azaltmak ve eğitim öğretimde veli desteğini sağlayarak başarıda işbirliği sağlamak amacıyla gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerimizde bizleri ağırlayan velilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Sivil savunma; zor zamanda sivil halkı korumaya yönelik olarak yapılan çalışmalar ve alınan önlemlerdir. Savaş zamanında can ve mal kaybının en aza indirilmesi ve sivil halkın savunmaya destek vermesi için hizmet verir. Afetlerde yardıma koşup can ve mal kaybını en aza indirmeye çalışır. Adı üzerinde olduğu gibi "Sivil Savunma" yani halkın savunmasıdır. Sivil savunma bir felaket durumunda kendimizi nasıl savunacağımızı bize öğretir.İlk yardım kurallarını, Sivil savunmanın önemini belirtmek amacıyla okulumuzda 28 Şubat "Sivil Savunma Günü" programı gerçekleştirildi. Günün önemi vurgulandı.Öğrencilerimiz bilgilendirildi.

Şbt

6 Şubatta yaşanan doğal afetin hem ülkemiz hem de bölgemiz için yıkıcı etkileri olmuştur. Bu zorlu süreçten elbette ki çocuklar daha fazla etkilenmiştir. Öğrencilerin normal yaşama kolay adapte olmaları ve sosyal yaşam uyumlarını hızlandırmak amacıyla okulumuz Rehberlik Servisi tarafından ''Zorlayıcı Yaşam Olayları Sonrası Psikoeğitim Programı'' uygulanmıştır. 3 oturum ve 6 etkinlikten oluşan program sonunda katılan öğrencilere Katılım Belgesi verilmiştir.

Ock

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının ilk dönemini geride bıraktık. Etkinliklerle, faaliyetlerle dolu bir dönemi tamamladık. Bütün öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize güzel, verimli bir tatil diliyoruz.

Ock

Millî Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin'in talimatıyla okullarda öğrencilerin son haftayı sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi için hayata geçirilen yeni uygulamada, "Dönem Sonu Faaliyet Haftası" kapsamında okulumuzda faaliyetler düzenlendi. Yapılan etkinliklerle öğrencilerin yeteneklerini sergileme fırsatı bulması, paylaşmanın önemini kavraması, takım çalışmasının başarıdaki rolünü öğrenmesi, keyifli vakit geçirmesi ve bunlarla beraber okulun sadece akademik başarı için değil, sosyal gelişim için de bir fırsat olduğunu yaşayarak görmeleri sağlandı. Okulumuzda bilgi yarışmalarından komedi saatine, yetenek paylaşım saatlerinden sosyal sorumluluk çalışmalarına, kitap okuma saatlerinden oyun saatine ve gezilere sinema etkinliğine kadar kadar birçok etkinliğe yer verildi.

Ock

Okulumuz Henbol Takımı ilimizde  27 Kasım 2023 tarihinde düzenlenen Yıldız Erkekler Hentbol Turnuvasında İl Üçüncüsü olmuştur. Öğretmenimizi ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ara

04.12.2023 tarihinde okulumuzda Okul Aile Birliği Genel Kurul ve Veli Toplantısı gerçekleştirilmiştir. Toplantıda öğrencilerimizin okula uyumu ve akademik durumları, yaşanabilecek sorunlara çözüm ve daha iyi bir eğitim-öğretim için neler yapılabileceği hakkında görüşüldü.

Kas

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı emanet ettiğimiz, dünyanın en kutsal mesleğini icra eden başta Şehit Öğretmenlerimiz olmak üzere tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun. İyi ki varsınız.

Kas

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürkün vefatının 85. Yıldönümü münasebeti ile okulumuzda 10 Kasım Anma Programı gerçekleştirildi.

Kas

Üst Öğrenim Kurumlarını Tanıma Etkinliği kapsamında okulumuz 8. Sınıflarında öğrenim gören öğrencilerimiz için  Kahramanmaraş'ta lise gezisi düzenledik.
Öğrencilerimizin kariyer planlama yolculuğunda önemli yer tutan bu etkinliğimizde Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi, Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi gezildi. Öğrencilerimiz liselerdeki öğretmen ve öğrencilerle tanışarak okullar ve işleyişleri hakkında bilgi edinme fırsatı buldular. (09.11.2023)

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. Yılı okulumuzda gurur ve coşkuyla kutlandı. Okulumuzda düzenlenen kutlama programına Türkoğlu İlçe Kaymakamımız Sn. Mustafa Nevzat MERCAN, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Mustafa ÇELİK ve kurum amirleri de katıldı.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere,  necip milletimizin sonsuza dek bağımsız yaşaması için vatanı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun.

Ara

Okulumuz Rehberlik Servisi tarafından yürütülen "Benim Kurallarım Benim Sorumluluklarım" projesi kapsamında Ayın yıldız öğrencileri ve yıldız sınıfları belirlendi. Yıldız öğrencilerimize Okul Müdürü Kerim ÖLMEZ tarafından yıldız rozetleri takdim edildi.

Ara

Okulumuzun Spor odası yenilendi. Öğrencilerimizin özellikle yağışlı-soğuk havalarda verimli kullanabilmesi ve Beden Eğitimi derslerini daha eğlenceli hale getirebilmek amacıyla Spor odamız gerekli araç gereçlerle donatılarak hazır hale getirilmiştir.

Eyl

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılına hazırlık kapsamında okulumuzda yaz boyunca çalışmalar yürütülmüştür. Eylül ayı seminer döneminde öğretmenlerimizin de katkısıyla okulumuzda yenilikler ve düzenlemeler yapılmıştır. Yeni Eğitim Öğretim yılının sağlık ve huzur içinde çalışacağımız başarılı bir yıl olmasını diliyoruz.